arrow_drop_up arrow_drop_down
Quality time met het gezin begint bij...?
1 januari 2021 

Quality time met het gezin begint bij...?

Als ik iets mee neem uit 2020 dan is het wel de quality time die ik had met de kinderen. Dat is echt het goede wat ik eruit haal. Want och, er is zo veel niet leuks te vertellen over afgelopen jaar, maar dat vind ik verspilde moeite.

Hoogste (quality) time om verder te gaan

Het samen fijn hebben was altijd al een belangrijk aandachtspunt voor me. Maar het was niet zo urgent, bedenk ik me nu ik zo terugkijk. Ik deed dat gewoon. Met aandacht samen iets maken of iets doen. De kinderen heel mindfull, dus met volle aandacht naar bed brengen. Maar het lijkt alsof de lockdowns dit een nieuwe laag hebben gegeven. We waren ook alleen maar met zijn vieren dus er was geen andere optie dan het fijn te hebben samen. Want kom, gaan klagen over hoe het is of gaan denken in hoes en waaroms heeft geen enkel nut.

Quality time voor mijzelf

Iets anders dat ik opmerkte is dat ik die quality time, die aandacht aan de kinderen en mijn lieve vriend nog beter, nee eigenlijk het beste kan geven door daarvoor voldoende tijd aan mezelf te hebben besteed. Ik bedoel, wat ik niet heb kan ik ook niet weggeven dus wanneer ik geen aandacht aan mezelf schenk hoe kan ik dat dan aan mijn gezin geven. Ook dat is een open deur en toch zie ik nu nog duidelijker hoe belangrijk goede zelfzorg is.

Wat is goede zelfzorg?

In praktijk kwam dat neer op 's ochtends net wat eerder dan de rest opstaan en even gaan zitten met mezelf in stilte. Mediteren dus of juist wat yoga doen. Maar ook tijd maken en nemen om hard te lopen. Daar doe ik het goed op. Wat doe jij daaraan? Wat heb jij nodig om het goed met jezelf te laten gaan?

Even was ik het kwijt. Zo na de zomer dacht ik dat het bouwen aan de nieuwe website belangrijker was dan die momenten voor mezelf. Ik dacht, als ik nu even hard doorwerk dan heb ik straks weer meer ruimte. En toen was het ineens december en stond de tweede lockdown voor de deur. Die kwam hard aan. Het confronteerde me met mezelf: ik moet er voor de kinderen zijn en ik ben moe van al dat werken… Dus direct zette ik passen op de plaats. Rust. Op tijd naar bed en me onderdompelen in koekjes bakken en een kerstdiner bedenken. En vooral samen zijn met mijn gezin.

Zelfzorg is de voorwaarde voor quality time

Na de kerst wist ik wat me te doen stond: hardlopen, yoga doen en de stilte zoeken in mezelf. En ik vind het heerlijk. Ik houd het klein en simpel. Dus leg ik geen lat die ik moet halen. Het doel is: er voor mezelf zijn. En daarmee er voor mijn gezin zijn. Mocht jij nou een kei zijn in de lat hoog leggen maar wil je ‘m liever wat lager leggen of zelfs weg willen halen? Check deze video, ik heb er een oefening over gemaakt.

Ik wens je een heel gezond 2021 met veel quality time met je gezin en om te beginnen voor jou. 💖

Liefs Lies.

Reactie plaatsen