arrow_drop_up arrow_drop_down
Meer genieten van je kind
15 december 2020 

Meer genieten van je kind

“Meer genieten van je kind… Dat lukt vast tijdens deze tweede lockdown…” dacht ik cynisch toen ik Ruttes woorden tot mij nam. Het bericht kwam best hard aan.
Wéér thuis lesgeven en dus mijn uren die ik zo graag werk, terugschroeven.
Ook is het weer een oefening in geduld hebben, niet te veel willen. Ik kan dat best hoor maar och, ik werk ook zo graag. Lekker in mijn uppie met mijn eigen gedachten in mijn werkkamer…

Nou ja, dat komt later weer. Voor nu is het even zo.
En is het de uitdaging, om net als in het voorjaar, de focus te hebben op quality time. Er samen zo goed en fijn mogelijk doorheen komen. En dat kunnen wij. Dat hebben we onszelf en elkaar al eens bewezen.

Wat mij helpt om meer te genieten van mijn kind tijdens de lockdown

Het ochtendritueel aanhouden

Zoals normaal. Dus door de week 's ochtends uit bed, aankleden en eten. Daarna even spelen en dan aan het werk. In het weekend is het uitslapen, al houdt niet iedereen zich hier bij aan, maar dat daar gelaten. Een filmpje kijken, eten en wat gaan doen.
Dit hielp in de vorige lockdown ook erg goed. Het was duidelijk voor iedereen.

Het schoolwerk opsplitsen

In 1. Wat echt nodig is en móet. 2. Wat gedaan kan worden voor erbij, mocht de adem die ochtend wat langer zijn. Op deze manier is het weer voor iedereen duidelijk wat we gaan doen en tot wanneer. Het genieten zit voor mij in het samen iets doen en te eindigen met: “Yes! Het is weer klaar!”

Samen iets doen

Een filmpje kijken met twee kinders tegen me aan leunend, samen een spelletje spelen (La Cucaracha is mijn favoriet) of een appeltaart of beter, kerstkoekjes maken… Me like! Ik word daar zó blij van! Het gaat om het contact met elkaar, fysiek maar ook vooral emotioneel: me echt verbonden voelen met die kinderen… 😊

Tussendoor tijd nemen voor mezelf

De was ophangen kan al volstaan voor mij, echt waar! Even de geur opsnuiven van het frisse goed en dat in alle rust ophangen… 👌. Een dutje doen op de bank of in bed, heerlijk! Of mijn yogamat uitrollen en wat oefeningen doen, ook fijn. Wat ik ook doe, zo even alleen, het geeft me de ruimte om me op te laden, om er daarna weer voor de kinderen te zijn.

Aandacht hebben voor het naar bed brengen

We lezen een boekje, maken nog een puzzeltje of ik vertel een verhaal. Voor Koen het liefst met veel plas en poep erin verwerkt, vindt ie geweldig. Daar moet hij zo hard om lachen, dat ik vervolgens ook in een deuk lig. Merel is meer van de liedjes, ook erg gezellig. Ik kruip dan bij haar in bed. Lekker knuffelen en op een gegeven moment is het klaar. Ik ga uit bed, zij heeft dan nog vaak 2 dingen (of 3) te vertellen en dan is het echt tijd om te gaan slapen.

Het zijn de kleine dingen die het doen

Voor mij zit het meer genieten van mijn kind, kinderen in het kleine. Samen iets doen, of juist afronden, knuffelen, lachen, een spelletje spelen… Simpel. De uitdaging zit ‘m er voor mij in om steeds weer terug te gaan naar dat kleine, de eenvoud. In die momenten zitten de pareltjes ✨.

Zet ‘m  op paps en mams, de komende periode.

Liefs Lies.

P.S. Mocht je nou nog meer tips willen hebben, download dan hier onze 7 gratis tips om Meer te Genieten van je Kind.

Reactie plaatsen