arrow_drop_up arrow_drop_down
Jullie als kindercoach, pap en mam
9 februari 2021 

Jullie als kindercoach, pap en mam

Je kind meer zelfvertrouwen laten krijgen. Dat is waar een kindercoach goed in is. Mijn werk bestond er ook voor een groot deel uit. Want bij elke hulpvraag is een deel van de oplossing dat je meer vertrouwen krijgt in jezelf. Met meer zelfvertrouwen:

  • Wordt je overtuiging dat je zelf iets kan oplossen of veranderen sterker.
  • Durf je ook te besluiten niet te willen veranderen. Je accepteert dat het is zoals het is, dat het gaat zoals het gaat. En dat dit niets verandert aan wie jij bent. Je bent goed én je blijft goed zoals je bent. 

Ook bij groot verdriet, bij verlies waaraan je niets kan veranderen, is het helpend wanneer je zelfvertrouwen een boost krijgt. Dat je het vertrouwen vergroot dat je, hoe moeilijk het is, je het aankan. Omdat je sterk bent en veerkracht hebt.  

Wat doet je kind bij de kindercoach?

We speelden of waren aan het tekenen en schilderen: zonder woorden vertellen wat er bij jou speelt, je ervaringen verwerken. Of we praatten: soms net als volwassenen aan de keukentafel. Voor veel kinderen was het ook fijn om te praten terwijl we iets knutselden, tekenden of klei in onze handen hadden. We deden ook vaak iets actiefs: we praatten terwijl we ondertussen de bal rustig over schoten, we waren op de trampoline of liepen met de hond.

Wat ik als kindercoach deed, deed er eigenlijk niet zo toe

Wat altijd gebeurde is dat het zelfvertrouwen groeide.

Waardoor?

  • Door de volledige aandacht die het kind krijgt van de kindercoach.
  • Goed kijken en goed luisteren.
  • Zonder oordeel.
  • Met ruimte, nieuwsgierigheid en waardering voor de unieke wijze waarop het kind denkt, voelt en doet.
  • Vanuit rust en ontspanning.

Jij als ouder kunt zelf de kindercoach zijn! En trouwens, ook de coach voor jezelf

Hoe langer ik dit werk deed, hoe meer mij het gevoel bekroop dat een deel van mijn werk door ouders zelf kon worden gedaan. Als ouders een paar principes van coaching zouden leren toepassen, zo werd mijn gedachte, kunnen ouders zelf hun kinderen coachen…

Echt. Ik meen het. Dat kan.

✔ Het bespaart je tijd en geld die je uitgeeft aan een kindercoach.
✔ Wanneer jij de juiste tools hebt en uitvoert, groeit je vertrouwen. In je zelf, in je ouderschap en in je kind.
✔ Doordat jij er sterker door wordt, wordt je kind dat ook. Jullie lossen je zaakjes samen op!
✔ Jij leeft voor hoe je met problemen of gewoon de hobbels en de bobbels van het leven omgaat. Dat doe je sowieso maar dan nog veel bewuster. 

PapaMamaMail

En dit is precies waarom Lies en ik PapaMamaMail hebben ontwikkeld.
9 Maanden lang krijg je elke week een mail. Afwisselend gaat het over beter Begrijpen van je kind en over wat je kunt Doen. Uitleg, opvoedtips, trucs en tools en natuurlijk steun, zoals ik jaren gaf aan de ouders die bij mij in de praktijk kwamen.
Houding is het 3e onderdeel. Dan gaat het over jou: 

  • Jezelf beter snappen, jezelf rustig en ontspannen maken.
  • Een voorbeeld zijn voor je kind: zelf genoeg zelfvertrouwen hebben en goed zijn met emoties. Met de hobbels en bobbels van het leven weten om te gaan.

Onze intentie van PapaMamaMail is dat je een nog LEUKERE ouder wordt omdat je meer ontspant en geniet. Ook word je leuker voor jezelf. En voor anderen 😇.

Omdat je meer ziet en begrijpt word je ook een nog BETERE ouder. Problemen ben je voor, je weet tijdig bij te sturen. En als er echt wat aan de hand is, dan kom je er uit, samen met je kind. Op een coachende wijze.

En wat we natuurlijk ook met PapaMamaMail willen bereiken is dat kinderen fijne, helpende omstandigheden hebben om op te groeien. Tot fijne volwassenen met zelfvertrouwen en met vertrouwen in anderen en in de wereld. Dat heeft de wereld nodig, daar wordt de wereld zo veel mooier van ✨.

 

Reactie plaatsen