Drama bij naar bed brengen
10 maart 2021 
in Slapen

Drama bij naar bed brengen

Ken je dat? Drama bij naar bed brengen? Zo aan het einde van de dag is je kind moe van het al het spelen en leren. Je zou verwachten dat je kind moe genoeg is om snel in slaap te kunnen vallen…

Waarom komt drama bij naar bed brengen zo vaak voor?

Een belangrijke reden is dat het spitsuur is aan het einde van de dag. Alles komt samen: je kind is moe van de dag, jij waarschijnlijk ook en er moet nog het een en ander. Er moet eten worden gekookt, dat willen jullie graag gezellig aan tafel samen opeten. Dan is het waarschijnlijk afruimen en opruimen. Misschien tijd voor een filmpje? En dan moet er weer wat: pyjama's aan en tandenpoetsen, misschien eerst nog even douchen? Vervolgens dan naar bed om te slapen.

En dat alles in een tijdbestek van 2 tot 3 uur. Dat is best veel. Zeker qua moetens. Plus dan de factor vermoeidheid die daar bovenop komt. Dit wordt niet voor niets het spitsuur genoemd 😁.

Hoe kun je dit drama nou vóór zijn?

Breng rust aan en om te beginnen in jezelf. Want wanneer jij kalm kan blijven dan straal je dat uit en wordt de kans op gedoe en drama kleiner.

Lees nog eens even in de alinea hiervoor terug wat er allemaal móet in zo'n avondspits. Dat zijn 7 dikgedrukte activiteiten! Dus waar zit de ruimte voor jou om het misschien voor jezelf en voor de kinderen wat relaxter te maken?

… ik geef je wat bedenktijd…

Anders verwoord: waarin kun jij je lat wat lager leggen?

Mocht je daar mee willen oefenen, dan heb ik hier de video voor je om jouw lat en stress te verlagen.

Drama bij naar bed brengen terplekke oplossen

Ondanks al jouw latten lager leggen en zorgdragen voor je eigen ontspanning, kan er zich alsnog een drama voltrekken. Daar sta je dan met al je goede bedoelingen…

Maar hoe nu verder?

Een pasklare oplossing is lastig te geven omdat het over zoveel dingen kan gaan. Blijf zelf zo kalm mogelijk. Kijk en ervaar eens een paar dagen wat jouw kalmte voor effect heeft.

Mocht je nu denken: “Ah, toe nou.. ik wil echt dat ik iets kan met mijn kind want die doet zo mal 's avonds!” Kijk dan eens hier bij onze online cursus Leer Je Kind Zelf in Slaap Vallen. Die cursus helpt jullie om meer rust te creëren bij het naar bed brengen én natuurlijk om ervoor te zorgen dat je kind zelf, zonder jou, in slaap valt.

Leer je Kind Zelf in Slaap Vallen

Waarom je deze cursus, voor echt een superlieve prijs van € 17,-, nou moet kopen? Daar hoef je geen nachtje over te slapen toch?

✔ We geven je verschillende oefeningen en opdrachten zodat je het naar bed-breng-ritueel zo passend mogelijk maakt voor jouw en je kind.

✔ Je leert je kind beter lezen, beter begrijpen wat er echt speelt. Want niks is zo vervelend als je je kind niet begrijpt. “Waarom doet ie nou zo raar?”

✔ Ook geef je je kind ruimte en tegelijk een grens. De magische combinatie die echt helpt om drama bij naar bed brengen vóór te zijn!

Wil je meer info? Bekijk ‘m hier. Of schaf ‘m nu gelijk aan.

 

 

Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down